Sommige mensen kennen geen werkethiek. Ze gaan en hebben niks wat ze niet laten kunnen. Het hebben van fatsoenlijke werkethiek daarentegen is best ondankbaar werk. Niemand die dank je wel zegt als jij wel alles geordend voor ze achterlaat. Gelukkig waarderen de meeste klanten het wel. Behalve wiens rijkdom een beetje hoog in hun bol zijn gestegen en die geen fatsoenlijke manieren meer kennen. Gelukkig maak ik dat niet vaak mee, maar best vervelend wanneer dat wel gebeurd en dan neem ik het altijd als mijn persoonlijke verantwoordelijkheid om op de een of ander manier – vaak in de vorm van diplomatiek taalgebruik, hetzij wat juridischer van inhoud – ze wat beschaafde normen en waarden te introduceren.

Maar het verschil moet er zijn. Anders schijn ik het prettig te vinden om met alle mensen samen te werken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s